Okulumuzda 19 Mayıs Coşkusu

Okulumuzda 19 Mayıs Coşkusu


Büyük Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK, 19 Mayıs 1919´da Samsun´a çıkışıyla yaktığı bağımsızlık meşalesini "Bütün ümidim gençliktedir." diyerek Türk gençlerine armağan etmiştir. Biz de ondan devraldığımız 100 yıllık özgürlük ve bağımsızlık ateşini ATATÜRK ilke ve inkılaplarına olan bağlılığımızla taşıdığımızı, tüm coşku ve heyecanımızla bu anlamlı günde ifade ettik. Sosyal Bilgiler Öğretmeni Arzu ÇEVNİ tarafından hazırlanan programı konuşma, şiirler,  Koronun Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve gençliğin Ata’ya cevabı ve Okul Müdürü Ali KELCİ’nin konuşmasıyla dolu dolu bir bayram coşkusu yaşadık. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı´mız kutlu olsun!

19 Mayıs 1919 günü Milli Mücadele’nin başlangıcı olan ilk adım Samsun atıldı  ve Kurtuluş Meşalesi  yakıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dahiyane hamleleriyle dünyaya yön veren, tarihin seyrini değiştiren, destansı bir ilk adımdır Samsun’ da başlatılan kurtuluş mücadelesi.

Mustafa Kemal Atatürk o günleri şöyle anlatıyor: "Ben 1919 senesi Mayıs’ı içinde Samsun’a çıktığım gün, elimde hiç bir maddi kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milleti’nin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk Milleti´ne güvenerek işe başladım. Samsun’dan Anadolu içlerine kırık bir otomobille gidiyordum... O kırık otomobil Anadolu içlerinde ilerlerken ben daima düşünür ve yaverime “Dağ Başını Duman Almış” marşını söyletirdim. Ben Türk ufuklarından bir gün behemahal bir güneş doğacağına, bunun hareket ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu âdeta gözlerimle görüyordum. O marşı okutup tekrar ettirmekteki maksadım, Türk’ün bu güneşi doğunca, muvaffak olacağını anlatmaktı..."

 

 

Fotoğraflar İçin Lütfen Tıklayınız



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi