İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif ERSOY´u Anma Programı

İstiklâl Marşıve  Mehmet Âkif ERSOY´u Anma Programı

Okulumuzda İstiklâl Marşımızın kabulünün 98.yıldönümü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

Milletin sesi Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme yazılan, mısralarında Türk Milletinin bağımsızlık aşkının, istiklal mücadelesinin, vatan sevgisinin, imanının dile getirildiği; milli birlik ve beraberliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü “İstiklal Marşı” 12 Mart 1921’de TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilmişti.

Milli Şairimiz Mehmet Âkif ERSOY´u ve Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz.

Okulumuzdaki 12 Mart 2019 günü yapılan İstiklâl Marşının Kabulü ve  Mehmet Âkif ERSOY´u Anma Programı Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. “Günün Anlam ve Önemini belirten konuşmayı” Okul Müdürü Ali KELCİ yaptı. 4A  sınıfı öğrencilerinden Mehmet Ömer AFŞAR “BAYRAK” adlı şiiri okudu; 8A sınıfından bir grup öğrencileri “İstiklal Marşının Kabulü” isimli piyesi sundu. Sonra Türkçe Öğretmeni Fevzi ÖNER’ün hazırladığı 5A sınıfı öğrencileri “İstiklal Marşı” adlı Orotoryoyu sundular; “İstiklâl Marşını Dinlerken” isimli şiiri 7A sınıfından Cemile BULGAN okudu; “Milletin sesi Mehmet Akif” konulu konuşmayı Fen Bilimleri Öğretmeni Fatih GÖKDURU yaptı; “BİZİM” isimli şiiri 5A sınıfından Rabia SERT okudu; Program 8A sınıfından HASAN  VAROL’un İstiklâl Marşının tamamını okunmasıyla sona erdi.

Programın sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Fevzi ÖNER tarafından hazırlanan 8A sınıfından Fatmanur AYBOĞAN ve Mert Samet ÖZLÜ yaptılar. Emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Tören fotoğflarını görmek için TIKLAYINIZ