Atatürk’ü Saygı, Minnet Ve Şükranla Andık

Atatürk’ü Saygı, Minnet Ve Şükranla Andık


Devletimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü  aramızdan ayrılışının 80´nci yılında saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

“Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk eserleriyle, fikirleriyle aramızda yaşıyor ve yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.

Bugün bize düşen  O’nun bizlere emaneti olan çağdaşlık yolundaki kılavuz düşüncelerine sahip çıkmak, geliştirerek sürdürmek Atatürk’ü çok iyi anlamak ve anlatmaktır.

O’nu saygıyla anıyoruz.

Okulumuzda 10 Kasım 2018 günü yapılan Atatürk’ü Anma Programı saat 09,05’te Beden Eğitimi Öğretmeni Önder UZ yönetiminde 2 dakikalık Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başladı. Atatürk’ü anlatan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Sosyal Bilgiler Öğretmeni Arzu ÇEVNİ yaptı. Türkçe Öğretmeni Fevzi ÖNER’in hazırladığı sunucular Nevzat İŞLEK ve Huriye Dilara  EFE’nin sunumuyla devam eden programı öğrenci, öğretmen ve velilerimiz ilgiyle takip ettiler.   

Daha sonra   Atatürk’ün  Hayatı; Aramızdan Ayrılışı; Atatürk Diyor ki- sözlerinden bazıları anlatıldı; 1A,2A,3A ve 4/A Sınıflarından öğrenciler “Atatürk” şiirlerini okudular; 5/A Sınıfından bir grup öğrenci Sosyal Bilgiler Öğretmeni Arzu ÇEVNİ ile birlikte “Atam yatıyor karlar üstünde”  isimli şarkıyı seslendirdiler;  6/A Sınıfında Şevval BAŞ ve İlhan Berk BİTİKTAŞ “Yolum Atatürçülük Yoludur”  isimli şiiri; 7/A Sınıfından Yağmur Ulviye KARABACAK ve Sena Fatma YILDIRIM “Kasım Rüzgarları” isimli şiiri; 7/A Sınıfından ANIL ASLAN ve HASAN BAŞARAN “Onun İçin Dediler ki“ ; 8/A Sınıfından Hasan VAROL “Mustafa Kemaller Tükenmez” isimli şiirlerini okudular.

Teknoloj Tasrım Öğretmeni Ayşe AY ÇAL tarafından hazırlanan  Korodan Atatürk’ün sevdiği şarkılar ile program son buldu. Emeği geçen herkesi kutluyoruz.  

Ruhun şad olsun Büyük Atatürk.  

Fotoğrafları görmek için TIKLAYINIZ



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi