2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Sonu Karne Töreni yapıldı

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Sonu Karne Töreni yapıldı


Okul müdürümüz Ali KELCİ, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem Sonu Karne Töreninde yaptığı konuşmada öğrencilere tatili nasıl daha verimli geçirebilecekleri konusunda birtakım önerilerde bulundu, başarılı öğrencileri kutladı başarılarının devamını diledi.

Sonra ödül töreni yapıldı. Önce şube bazında birinci olan  4.sınıflar  dönem birincisi MUHAMMED ENES DERİCİ; 5.sınıflar dönem birincisi HATİCE BEGÜM SELEK; 6.sınıflar dönem birincisi BEDİRHAN EKEN; 7.sınıflar dönem birincisi CEMİLE BULGAN; 8.sınıflar dönem birincisi ZEKİYE DURU ÖZDENİZ’a Üstün Başarı Belgesi ve hediyeleri okul müdürü Ali KELCİ tarafından verildi. Öğrencilerimizin %85’nin  Başarı Belgesi aldığını, bunların %61’itakdir ve %39’si teşekkür belgesi almaya hak kazandığını belirtti.

En çok kitap okuyan  öğrencilerimize  4.sınıflardan HİMMET SAMET KILINÇ; 5.sınıflardan HATİCE BEGÜM SELEK;  6.sınıflardan ŞEVVAL BAŞ; 7.sınıflardan  EDANUR ÖNAL; 8.sınıflardan KEZBAN NUR KESKİN  “Kitap Kurdu”  Belgesi ve hediyeleri okul müdürü Ali KELCİ tarafından verildi.

Öğrencilerimizi 1.dönemdeki başarılarından dolayı tebrik ediyor 2.dönemde de devamını temenni ediyoruz.

TATİL ÖNERİLERİ

-Karne, öğrenciler için başarılı veya başarısız olarak nitelendirme amacı olarak görülmemeli, aksine bu durumun sadece hangi derslere daha fazla çaba harcaması gerektiğinin bir göstergesi olarak görülmelidir.

- Tatili; ebeveynler ´başarısızlığı telafi´si yada sınavlara hazırlık için bir fırsat olarak görüyor. Çocuklar ise yoğun okul temposundan sıyrılıp dinlenmek ve eğlenmek  için bir fırsat olarak görüyor. Bu düşünceler ebeveyn ve çocuk arasında bir uyuşmazlık oluşturabiliyor.

- Aile bireyleri arasında yapılan başarı veya başarısızlık değerlendirmesi yapılırken üsluba dikkat edilmesi ve başka çocuklarla kıyaslama yapılmaması  çok önemlidir.

- Çocuklar için yarıyıl tatili, ikinci döneme bir motivasyon kaynağı olduğu kadar, aile bireyleri ile beraber vakit geçirmek ve sosyalleşmek için de iyi bir fırsattır.

- Tatilde mutlaka bir ders çalışma programı oluşturmalı, birinci dönemde görülen konulardan hangilerinde eksikliklerimiz varsa o konulara yoğunlaşmalı ve konu tekrarı yapmalıdır. 

-Tatil süresince öğretmenler tarafından verilen ödevler, tatilde bilgilerin unutulmasını engeller. Ödevlerin ve çalışmaların günlere yayılması ve son güne sıkıştırılmaması hem ebeveynin hem de öğrencilerin sorumluluğu altındadır.

-Öğrencilerin akademik başarısının artması kitap okumayla da doğrudan ilişkili olduğu için kitap okumak da hem ders başarılarını olumlu etkileyecek, hem sözcük dağarcıklarının gelişmesini sağlayacaktır. Kitap okudukça kavrama ve yorumlama yeteneğimiz gelişecek aynı zamanda verimli bir dinlenme fırsatı elde ederiz."

- Bilgisayar ve televizyon karşısında geçirilecek süreye dikkat etmek şarttır.

- Tatiller aile içi ilişkileri geliştirme ve birlikte geçirilen zamanı artırma yönünden de önemli bir fırsattır. Aile büyüklerine, akrabalara yapılan ziyaretler hem aile bağlarının güçlenmesine hem de çocuklarda geçmiş öğrenim dönemin zihinsel yorgunluğu unutturmak açısından etkili olacaktır. 

- Yarıyıl tatili çocukların spora başlaması için iyi bir fırsat olabilir. Spor aktiviteleri fiziksel sağlığa yararlı olduğu gibi çocuklarda zaman ve sorumluluk bilinci oluşturmaktadır.

-DİNLENMEK HER ZAMANKİNDEN FARKLI ŞEYLER YAPMAKLA OLUR, YATMAKLA DEĞİL.

Tören fotoğrafarını görmek için TIKLAYINIZ



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi